Werkwijze

Bij mijn werkwijze hoort dat ik het hanghalster in de deuropening van de paardebox bevestig. Ik werk elektrisch en heb ook schoon water nodig bij de gebitsbehandeling

Om goed te kunnen werken heb ik een veilige werkomgeving nodig. Meestal gebruik ik de staldeuropening van de paardenbox. Ik kan daar het hanghalster, wat ik gebruik om de mond te openen, goed aan ophangen.

Vooral als het paard op ijzers staat mag de ondergrond niet glad zijn. Verder is er elektriciteit en schoon water nodig.

Hebt u één van deze niet, laat u dat tijdig weten dan zoeken we hiervoor van tevoren een oplossing.

Alles voor een correcte behandeling heb ik verder bij me.

Elk paard krijgt een gebitskaart waarop staat vermeld wat, wanneer is behandeld.

Voor kwetsbare en oudere paarden/pony’s werk ik samen met Dierenkliniek Noord in Veendam. Het paard of pony wordt dan op de kliniek door mij behandeld.( in geval van nood, is er onmiddellijk extra professionele assistentie bij de hand.) Bij een gebitsbehandeling geeft de eigenaar/opdrachtgever toestemming om sedatie/verdoving te gebruiken. * Sedatie/verdoving geeft in uitzonderlijke gevallen kans op bijwerkingen. De eigenaar/opdrachtgever is altijd verantwoordelijk voor de risico’s, bijwerkingen en eventuele gevolgen van de gebitsbehandeling en/of de sedatie/verdoving.